- 1 kg chudych żeberek
- 2 listki laurowe
- pieprz ziołowy
- 3 ząbki czosnku
- sól (około 1 płaskiej łyżeczki)
- papryka ostra i słodka
- 3 średniej wielkości cebule
Żeberka umyć, pokroić na
mniejsze porcje, wysuszyć papierowym ręcznikiem. W naczyniu do rozdrabniania (u mnie rozdrabniacz Tupperware)
umieścić czosnek i przyprawy (oprócz listka laurowego), rozdrobnić. Tak
przygotowaną papką i listkami laurowymi natrzeć żeberka, wstawić do
lodówki "do przegryzienia".
Do rękawa do pieczenia włożyć cebulę i żeberka, zamknąć. Mięso wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec jeszcze około 100 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz