poniedziałek, 29 kwietnia 2019

SZPARAGI zapiekne w cieście francuskim

  • kilka świeżych zielonych szparagów
  • opakowania ciasta francuskiego
  • 1/2 opakowania serka kanapkowego
  • opakowanie szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej
  • jajko (wymieszane widelcem)
Ciasto francuskie rozłożyć, podzielić nożem na sześć części. Każdy płat ciasta smarować serkiem kanapkowym. Szparagi zawinąć szynką, ułożyć na cieście, zwijać w dowolny sposób, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta smarować jajkiem. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do zarumienienia (około 20 minut).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...