Smacznie i zdrowo!
- 1 podwójna pierś
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- łyżka oleju
- kucharek (do smaku)
- kawałek czuszki
- 1 świeża papryka
- płaska łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
- 2 małe, młode cukinie (u mnie żółta i zielone)
- 2 średnie pomidory
- świeże lub suszone zioła (bazylia, tymianek, oregano)
Pierś pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, jeszcze chwilę smażyć. Potrawę podlać niewielką ilością gotującej wody, chwilę podgotować. W międzyczasie pokroić czuszkę, paprykę i cukinię, dodać do garnka, gotować około 5 minut. Do potrawy dodać sparzone, obrane i posiekane w kostkę pomidory i przyprawy (kucharek, papryka wędzona i posiekane zioła). Gotować jeszcze około 5 minut, tak by warzywa były miękkie, ale NIE ROZGOTOWANE.
Leczo podawać obficie posypane świeżymi ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz