środa, 22 maja 2019

Szaszłyki z kiełbasą i warzywami

  • 1 młoda cukinia
  • 1 papryka
  • kilka małych cebulek
  • laska cienkiej kiełbasy
  • sól morska
  • pieprz cayenne
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • oregano świeże lub suszone

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kawałki. Cebule obrać i pokroić w ósemki. Umytą cukinię pokroić w grube plastry. Warzywa posypać solą, pieprzem cayenne i oregano, polać oliwą z oliwek, wymieszać, odstawić na kilka minut. Kiełbasę pokroić w grube plastry. Na patyczki nadziewać na przemian kiełbasę, cukinię, paprykę i cebulę. Grillować, aż warzywa będą miękkie i zarumienione.




Szaszłyki na grillu, a my możemy podziwiać piękne lilie:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...