- 1 młoda cukinia
- 1 papryka
- kilka małych cebulek
- laska cienkiej kiełbasy
- sól morska
- pieprz cayenne
- łyżeczka oliwy z oliwek
- oregano świeże lub suszone
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w kawałki. Cebule obrać i pokroić w ósemki. Umytą cukinię pokroić w grube plastry. Warzywa posypać solą, pieprzem cayenne i oregano, polać oliwą z oliwek, wymieszać, odstawić na kilka minut. Kiełbasę pokroić w grube plastry. Na patyczki nadziewać na przemian kiełbasę, cukinię, paprykę i cebulę. Grillować, aż warzywa będą miękkie i zarumienione.
Szaszłyki na grillu, a my możemy podziwiać piękne lilie:-)
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz