niedziela, 30 maja 2021

Sałatka z ogórków (obiadowa) z koperkiem

 



  • kilka małych ogórków gruntowych lub dwa długie (cienkie)
  • pół łyżeczki soli
  • szczypta cukru
  • łyżeczka soku z cytryny lub ocet ryżowy
  • czubata łyżka drobno posiekanego koperku
  • 2 łyżki dobrej jakości oleju
Ogórki obrać, pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce do plasterków.

Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny (octem). Dodać drobno posiekany koperek, wymieszać.

Dodać dobrej jakości olej, ponownie wymieszać. Podawać do drugiego dania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...