Marynata:
- mały jogurt naturalny
- czubata łyżeczka soli
- płaska łyżeczka mielonej papryki
- odrobina mielonej czuszki
- około 1 kg piersi indyka
- łyżeczka żelatyny
Z jogurtu, soli i mielonej papryki (słodkiej i ostrej) przygotować marynatę. Umieścić mięso w szczelnie zamykanym pojemniku, odstawić na kilka dni do lodówki.
Mięso wyjąć z marynaty, umyć w zimnej wodzie. Tak przygotowane mięso natrzeć żelatyną, zwinąć w roladę.
Roladę owinąć szczelnie w rękaw do pieczenia. Końce zabezpieczyć nitką, przed rozwijaniem.
nalać 1500 g wody. Przygotowane mięso ułożyć na varomie, nastawić Tm 70 min/ varoma/obr1. Po zakończeniu gotowania mięso zostawić jeszcze na przystawce varomy około jednej godziny.
Mięso przełożyć na talerz, pozostawić w folii do całkowitego wystudzenia (najlepiej w lodówce). Mięso wyjąć z folii. Podawać jako danie obiadowe lub dodatek do kanapek.
nalać 1500 g wody. Przygotowane mięso ułożyć na varomie, nastawić Tm 70 min/ varoma/obr1. Po zakończeniu gotowania mięso zostawić jeszcze na przystawce varomy około jednej godziny.
Mięso przełożyć na talerz, pozostawić w folii do całkowitego wystudzenia (najlepiej w lodówce). Mięso wyjąć z folii. Podawać jako danie obiadowe lub dodatek do kanapek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz