sobota, 28 sierpnia 2021

Ryba w panierce z mąki krupczatki i jajka

  • dowolny filet z ryby (około 500 g)
  • 2 jajka
  • sól, pieprz (do smaku)
  • 2 łyżki mąki (u mnie krupczatka)
  • olej do smażenia
Rybę umyć, pokroić na mniejsze kawałki.

Jajka wbić do głębokiego naczynia, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać.

Rybę dokładnie panierować najpierw w mące, a następnie w jajku.

Na patelni rozgrzać olej.

Rybę smażyć z obu stron, na średnim ogniu do zarumienienia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...