piątek, 24 maja 2019

LILIANA - z serkiem mascarpone

Porcja na jedną Lilianę lub dwa pojemniki typu mały książę.
  • 500 g serka mascarpone
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 galaretka o smaku owoców leśnych
  • maliny lub inne owoce
Swój deser przygotowałam w dwóch pojemnikach mały książę (Tupperware).

    Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuścić w 300 ml gorącej wody, wylać do pojemników, przestudzić. Do przestudzonej galaretki włożyć maliny, zamknąć pojemnik, wstawić do lodówki. Galaretki cytrynowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, przestudzić. Przy pomocy miksera połączyć galaretki w serkami mascarpone, wylać do pojemników na zastygłą galaretkę. Deser wstawić do lodówki do stężenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa kalafiorowa

  udko kurczaka (bez skóry) lub kawałek wołowiny (około 300 g) woda około 2000 ml warzywa (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) lub...