Przepis na Thermomix.
- około 200 g warzyw (marchewka, pietruszka, korzeń selera) pokrojonych na kawałki
- 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 10-12 niewielkich brukselek
- 1 czubata łyżeczka przyprawy warzywnej (u mnie KUCHAREK)
- 2 szczypty świeżo zmielonego pieprzu
- szczypta mielonej kurkumy
- 800 g bulionu (u mnie rosół wołowo-drobiowy)
- 3 czubate łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej (pozostałej z obiadu)
- czubata łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
Dodać rosół, pieprz, kurkumę i przyprawę warzywną. Gotować 15 minut/100 stopni/obroty wsteczne/obr.1.
W międzyczasie przygotować ziemniaki (obrać i pokroić w niezbyt drobną kostkę) i brukselkę (oczyścić z wierzchnich liści i przekroić na pół.
Dodać do gotującego się wywaru. Gotować 15 minut/100 stopni/obroty wsteczne/obr.1.
Do zupy dodać ugotowaną kaszę i posiekany koperek. Gotować jeszcze 3 minuty/100 stopni/obroty wsteczne/obr.1.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz